در مراحل تمرین سبک کیوکوشین به قدرت بدنی و استقامت جسمانی هنرجو اهمیت زیادی داده میشود. از این رو در آموزش کیوکوشین تمرینات مخصوصی برای بالا بردن توان عضلانی و استقامت جسمانی هنرجویان اجرا میگردد. برای اینکه فردی بتواند تکنیکهای کاراته را اجرا کند و مهارت در این فنون پیدا نماید، باید عضلات گوناگون بدنش، توسط تمرینات گوناگون تقویت شوند. این عضلات به طور اجمالی عبارتند از: عضلات پشت و کمر و اطراف ستون فقرات و زیر بغل، عضلات سینه، عضلات کتف، عضلات بازو و پشت بازو و صاعد، عضلات گردن و کول، عضلات شکم، عضلات کپلها و پشت ران، عضلات جلو ران و ساق پا، عضلات کف دست و پا.
عضلات پا شامل کف پا، دوقولوی ساق پا، چهارسر زانوها و سرینی در اثر حرکتهای متناوب برروی داچیها و فشار مرتب و مستمر برآنان. عضلات به طورکلی، طی مراحل تمرین روزمره تقویت میشوند و معمولا این گروه عضلات در تمام کاراتهکایان از قدرتی مناسب برخوردارند. عضلات کمر شامل فیلهها، دو طرف ستون فقرات، کتفها و زیربغل نیز به خاطر حرکتهای بالاتنه و ضربات پرتابی دست که با استفاده از چرخش کمر و شوک باسن اجرا میشوند از قدرت و توان مطلوبی برخوردار هستند.
در مراحل تمرین آموزش کیوکوشین عضلات شش گانه شکم شامل زیرشکم، بالای شکم و پهلوها هم به خاطر تمرینات خاص شکم و ضربات مکرری که طی سالیان به شکم میخورد و کشیدن کیای هنگام تمرینات، قدرت و تناسب بسیار خوبی دارند. عضلات انگشتان دست و صاعدها به خاطر سیکن رفتن و مشت کردن دایم کف دست، رشد خیلی خوبی دارند.
باید بگویم بعضی از عضلات به خاطر عدم استفاده مناسب و عدم درگیری زیاد در تمرینات کلاسیک رشد کمتری نسبت به بقیه عضلهها دارند. این عضلات به ترتیب ضعف عبارتند از: تری سپس (سه سرپشت بازو) همسترینگ (پشت ران) پکتورال (سینه) دلتوئید (سرشانه) و بای سپس (دوسربازویی). این یادآوری صرفا مربوط به عضلات اصلی و بزرگ است. صحبت درباره عضلات کوچکتر از حوصله بحث خارج است. علاقمندان میتوانند به کتابهای معتبر بدنسازی مراجعه کنند. در مراحل تمرین مبارزات کاراته، به خصوص کیوکوشین، لازم است هنرجویان حداقل هفتهای سه جلسه، در کنار تمرینات کلاسیک کاراته به بدنسازی بپردازند و آن دسته از عضلات بدنشان را که از رشد کمتری نسبت به بقیه برخوردارند، مورد توجه بیشتر قرار داده و به پرورش و بالا بردن قدرت آنها با برنامههای دقیق و علمی بپردازند.
در مراحل تمرین آموزش کیوکوشن بیشتر کاراتهکایان، نیاز مبرمی دارند که عضلات بازو و پشت بازو، دلتوئید و سینه را در قسمت بالاتنه با برنامه، تحت فشار قرار دهند. در پایین تنه هم تنها عضله همسترینگ یا همان پشت ران نسبت به دیگر عضلات خیلی ضعیف است. تمرکز و تمرین جهت تقویت و ساختن این چند عضله باعث پیشرفت بهتر آنان در کاراته خواهد بود. عضلات دیگر طی تمرینات گوناگون کلاس به اندازهی کافی و نیاز تقویت میشوند و نیازی به فشار بیشتر ندارند و چه بسا فشار بیشتر موجب تاثیر منفی بر آنها بشود. البته در مورد کاراتهکایانی که در مسابقات حرفهای شرکت میکنند و به اصطلاح در حد قهرمانی کار میکنند، قضیه خیلی متفاوت است. آنان باید با رژیمهای مختلف ورزشی در مدت زمان مشخصی تمرینات خاصی داشته باشند. پس در این بحث وارد جزییات روشهای تمرینی قهرمانی نمیشویم.
0 دیدگاه