* @copyright Copyright (C) 2014 wpopal.com. All Rights Reserved. * @license GNU/GPL v2 or later http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html * * @website http://www.wpopal.com * @support http://www.wpopal.com/support/forum.html */?>
سونی‌چو - مدیرذهن

سونی‌چو

سونی‌چو:

سونی‌چو (۱۹۹۶ – ۱۹۱۱) (که به­ صورت «نی­ چو سو» هم نوشته می­شود) در کره به دنیا آمد و در جوانی به ژاپن رفت. سونی‌چو علاوه بر هنرهای­ رزمی به مباحث فلسفی مثل «نی­‌چی‌رن بودیسم» (عقاید روشنگری و اتحاد ذهن و جسم راهب نی‌چی‌­رن)، علاقه­ فراواني داشت. در ژاپن او تمرین کاراته را زیر ­نظر «چوجون ­می‌یاگی» آغاز کرد. سال‌ها بعد در سن ۳۹ سالگی به دان هشت دست یافت و «یاماگوچی»  دوجو­ی معروفش را در دانشگاه «رزومی‌کن» جایی که اویاما آموزش می­دید، باز کرد. «سونی‌چو» به ­واسطه­ بدن عضلانی و قوی که داشت، بسیار مورد توجه بود، با این وجود او بیش­تر مردی عارف بود تا یک رزمی‌­کار.

«سو» در کنار آموزش و تدریس، ساعاتی از روز را صرف «بودیسم»، پرورش روح، «مدیتیشن» و مناجات می­کرد. با وجودی که او تنها دوازده سال بزرگتر از اویاما بود، ولی برای اویاما حکم پدری را داشت که فرزند را در مسیر درست هدایت می­کند. اویاما تحت­ تاثیر «سونی‌چو»، دریافت آینده‌­اش در هنرهای­­ رزمی ا­ست.

همین­طور «سونی‌چو» بود که به اویاما سفارش ­کرد چند سالی را به ریاضت و تمرین در انزوا بگذراند و به کوهستان برود. «سو» که طرفدار اندیشه­‌های «نی‌چی‌رن» به اویاما نشان داد؛ هنرهای ­رزمی و ذن در اصل غیرقابل تفکیک هستند. ذهن برتر باعث داشتن بدن قوی­تری می­شود. ­نه تنها اویاما از نظریات اخلاق­ گرایانه و خردمندانه استاد «سو» استفاده زیادی کرد، بلکه سبک کیوکوشین نیز از آن تاثیر گرفت. «ماساهی کوکی­ مورا»، که بعدها قهرمان «جودو» شد و شاگرد ­اویاما در کیوکوشین بود، همراه با اویاما زیر نظر «سو» تمرین می­کرد.

در پایان جنگ جهانی دوم، «سونی‌چو» بعد از اجرای قانون ننگین «کاپیتولاسیون» در ژاپن به کره بازگشت تا به پیشرفت کشورش کمک کند. او یک شهروند قابل احترام ژاپنی­ – کره‌ای شد. «سو» کاندید­ای «کان­کو کونی‌­گان» (نمایندگی کره در ژاپن) و حتا به­­ عنوان رییس آن­ مجمع انتخاب گردید. «سو» در سن هشتاد و پنج سالگی در توکیو، درگذشت.

این نوشته را به اشتراک بگذارید!

درباره نویسنده: افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی (دکتری روانشناسی ورزش) مربی و مدرس کهنه‌کار کاراته (سایکو شی‌هان - رنشی)، نویسنده و پژوهشگر مسایل اجتماعی - روانشناختی - ورزشی (هنرهای رزمی) - مشاور - سخنران - مربی مهارتهای زندگی.

0 دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.