* @copyright Copyright (C) 2014 wpopal.com. All Rights Reserved. * @license GNU/GPL v2 or later http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html * * @website http://www.wpopal.com * @support http://www.wpopal.com/support/forum.html */?>
اجرای کاتا دختر ۷ ساله با گزارش فارسی-مدیر ذهن

اجرای کاتا کانکو توسط دختر ۷ ساله با گزارش فارسی:

اجرای کاتا کانکو توسط دختر ۷ ساله با گزارش فارسی:

کانکو: به معنی خیره شدن به آسمان است. از نظر لغتی، کان به معنای نگاه و کو یعنی آسمان. اولین حرکت کاتا حرکتی است که دست­ها در بالای سرقرار می­گیرد و از میان آن شخص به آسمان نظر می­اندازد و بالا آمدن خورشید را می­نگرد. اهمیتی ندارد با چه دشواری­هایی روبرو هستیم، و هر روز، روز تازه ­ای است و کاینات منتظر است و هیچ اتفاقی و چیزی آن­قدر سخت و دشوار نیست که بر حقیقت وجود اثر گذارد، باید آماده­ مبارزه با همه­ کژی­ ها و سُستی­ ها باشیم و با اشکال گوناگون پلیدی، فیزیکی و متافیزیکی، مبارزه کنیم و تا غلبه بر آنان و در دست گرفتن سرشت زندگی از پای نشینم.

با نگریستن به آسمان در روز و در شب و نیرو گرفتن از گستره­ بی ­انتهای هستی، آفتاب و ستارگان، طلوع و غروب، عظمت را در قلب خویش نهادینه می­سازیم و با جسم قدرتمند خود به جنگ شر و پلیدی می­رویم. جز پیروزی راه دیگری بر ایمان متصوِر نیست. پس آن­گاه که دچار ضعف شدی به آسمان بنگر تا بزرگی هستی را دریابی و به وجود بی­کران خود باور بیاوری. کاتا تعامل بین تکنیک­ های قوی و ضعیف، سرعت و سکون در ریتم و ضرب­ آهنگ را به خوبی بیان می­کند.

کانکو از جمله قدرتمندترین، روحانی ­ترین و منطقی ­ترین کاتاهای سبک ­های گوناگون کاراته است. کاتا نفس ­گیر، سرشار از ظرافت و دقت و لطافت، در عین قدرت است. داچی­ ها بلند، دفاع ­ها سنگین و ضربات محکم هستند. کانکو یک کاتای شمالی (شوریته) است.

این کاتا در قرن هجده میلادی ­ابداع گردیده و توسط استاد فوناکوشی به نام کانکو تبدیل شده است و در سبک­ های وادوریو کوشوکان، شیتوریو کوسوکان، ­شوتوکان و کیوکوشین کانکو نامیده می­شود.

داستان­هایی درباره­ این کاتا نقل شده است که کانکو را هنگام طلوع آفتاب بر فراز صخره یا تپه ­ای بلند اجرا می­ نمودند و بالا آمدن دست­ ها همزمان با درخشیدن خورشید بوده است. یعنی در قسمت آغازین کاتا از حالات ذن که سرشار از معنویت است، بهره می­برده ­اند. یکی دیگر از دلایل اهمیت این طولانی ­ترین کاتا، این­ است که استاد فوناکوشی برای معرفی کاراته در خارج از اوکیناوا، برای اولین بار با لباس سفید آن را اجرا نمود (قبل از جنگ دوم جهانی). کاراته­ کایی که کانکو را اجرا می­کند، باید بتواند مفهوم معنوی کاتا را دریابد.

اجرای کاتای کانکو توسط دختر ۷ ساله، این دختر بسیار جدی و با کیمه کاتا را اجرا می کند.

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید!

درباره نویسنده: افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی (دکتری روانشناسی ورزش) مربی و مدرس کهنه‌کار کاراته (سایکو شی‌هان - رنشی)، نویسنده و پژوهشگر مسایل اجتماعی - روانشناختی - ورزشی (هنرهای رزمی) - مشاور - سخنران - مربی مهارتهای زندگی.

0 دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.