از كوره در نروید!
قدم اول: بايد تشخيص دهيم كه مشكل اصلى چيست
خلافكاران قصد خشمگين كردن ما را دارند، شايد به نظر نرسد و شايد هم رفتارشان نشان دهد. نقش ما در مديريت و تسلط بر اوضاع بسيار مهم است، توانايى در دست داشتن عنان خويش و از كوره در نرفتن، اصلى زيربنايى است. موضوع، شناخت روحيه آدمهاى ناراحت و ذاتاً خطرناك است. بايد بفهميد كه چه چيزى در ذهن آنان و چه انگيزهاى باعث شكلگيرى رفتار خشن مىشود و از كوره در نروید. فرض كنيد دير به محل كار مىرسيد، واكنش رئيس شما چه خواهد بود؟ دليل آن چيست؟ دير رفتن به سر كار؟ يا؟ رفتار هر كسى، به ويژه افراد خشن و ناراحت، معلول علتى روانى است، نمىتواند خود به خود و بدون دليل پديد آيد. در هر صورت سعی کنید از كوره در نروید.
قدم دوم: تمركز بر مشكل
اگر بتوانيد انگيزه مهاجم را پیدا كنيد و از كوره در نروید، به قدرت بازدارنده زيادى، دست خواهيد يافت یعنی هنگام روبرو شدن با هر مشكل و دردسرى، از جانب؛ رئيس اداره، همسايه، لات خيابانى و… مىتوانيد با خونسردى بر موضوع پيش آمده تمركز كرده، از كوره در نروید و سررشته اوضاع را در دست بگيريد. اجازه ندهيد نيروى ذهنتان هدر رفته و به جاهاى ديگر يا موضوعات كوچكتر جلب شود; اوضاع را زير نظر داشته (از كوره در نروید) و سعى در برترى يافتن (به صورت روانى) در فضاى به وجود آمده كنيد. اجازه ندهيد طرف مقابل، حستان را به بازى بگيرد. انگيزه او را بسنجيد.
قدم سوم: سنجيدن مشكل
قبل از گفتگو و برخورد كلامى با طرف مقابل، اين دو نكته ديگر را لحاظ كنيد:
۱ – حرف زدن و بگومگو با او ممكن است شما را به دردسر و گرفتارى خيلى بزرگى بياندازد. آيا ارزش دارد؟
۲ – شاید مشكل پيش آمده صرفا موضوعی حقوقى و ادارى است و خطر جانى و مالى ندارد؟
اگر هر يك از دو مورد بالا در قضيه و مشكل، صدق مى كند، خواهشمندم سعى كنيد با لحاظ كردن جوانب، با او روبرو شويد.
قدم چهارم: موقعيت طرف مقابل
خيلى مهم است كه طرف مقابل كيست; رئيس شما، همسايهتان يا زورگير خيابانى؟ تفاوت و نوع مشكل به وجود آمده در هر مورد بسيار است. بايد بفهميد و ياد بگيريد كه در هر يك از موارد، چگونه جبهه گرفته، از كوره در نروید و با چه ترفند كلامى برخورد نماييد. آيا بايد جواب رييس را بدهيد؟ با لات و شرور خيابانى بگو مگو كنيد؟
قدم پنجم: وقت گفتگو
در موقعيتى قرار مىگيريد كه هيچ راهى جز پاسخ دادن و گفتگو با طرف مقابل (رئيس، مهاجم و…) نداريد. دقت كنيد كه پاسخها كوتاه و قاطع باشد; زنگ صدا و آهنگ كلامتان بدون ترس و رعب باشد، مواظب باشید از كوره در نروید. سعى در مُجاب كردن طرف مقابل نداشته باشيد; هدفتان خارج شدن از وضعيت پيش آمده باشد. بهتر است گفتگو را رودررو و خصوصى انجام دهيد. تنها شما و طرف مقابلتان هنگام حرف زدن حاضر باشيد نه كس ديگرى. گفتگو را كوتاه و قاطعانه انجام دهيد به هیچوجه از كوره در نروید. هدفتان و قصدتان را محكم و بدون ترس، در حالى كه به او زل زدهايد، بيان كرده و به او اظهار نماييد كه دنبال راه حل و پايان دادن به موضوع پيش آمده هستيد، دعوا و مرافعهاى در پيش نيست، وى را از اين نكته آگاه سازيد. سعى كنيد همدلى كرده و منطقى كنار بياييد. باز هم مىگويم: بهترين روش، درگير نشدن است چه لفظى، چشمى، فيزيكى و…
0 دیدگاه