تلفظ واژهی (OSU) با تأکید بر صدای «اُو» میباشد. بعضیها به خطا آن را «اوش» (OOSH) تلفظ میکنند. در دوجوهای کیوکوشین کاراته، اوس، به جای کلمات زیادی به کار میرود: سلام، بله، چشم، انجام میدهم، ببخشید، خداحافظ، سعی میکنم، خیلی خوب و… هنرجوی کاراته هرگز در جواب ارشد یا مربی نمیگوید: «خیلی خوب» و… فقط از واژهی «اوس» استفاده میکند.
کاراتهکاها باید کوشش کنند، تا روح استقامت و پشتکار (اوس) را گسترش دهند. مصمم و با اراده به درجات بالاتر و دیگر هنرجویان، ادب و احترام روا دارند و در زندگی عادی هم همینطور باشند. برای پیدا کردن بدنی قوی، ذهنی هوشیار و روحی لطیف باید به میل و خواست خود، تمرینات فشرده و سخت روزمره را انجام داد. تحمل و ظرفیت ما خیلی زیاد است. شاید دلمان بخواهد تمرین را متوقف کرده و رها کنیم. ولی، بهتر است صبور باشیم، خود را باور کرده و راه پیشرفت و ترقی را ادامه دهیم. گذشت زمان، فشار تمرینات سنگین، باعث میشود به خودمان احترام گذاشته و افتخار کنیم. به اهمیت وجود با ارزش خود بیشتر پی برده و در همین راستا به دیگران هم (خانواده، دوستان و…) احترام و ادب روا داریم.
هنگام ورود و خروج از «دوجو» تعظیم کرده و اوس میگوییم. به وقتی که صرف کردهایم، به عرقی که ریختهایم، به حرمت خود، احترام گذاشته و افتخار میکنیم. آنجا، جایی است که جسم و روح و ذهن ما رشد کرده، اعتماد به نفس و شهامتمان را بالا برده و توانایی رویارویی با جنبههای خوب و بد زندگی را، به ما عطا کرده است.
مؤثر بودن در زندگی خود و دیگران محصول شخصیت و منش و بینش است، نه ثمرهی قواعد و مقررات. ما نمیتوانیم به تنهایی اوضاع و شرایط پیرامون خود را تغییر دهیم، اما میتوانیم از طریق کسب عادتها و روشهای جدید یا تغییر الگوهای ذهنی، در دراز مدت مؤثر بودن را بیاموزیم و آن را در وجود خود، نهادینه کنیم. تعلیمات و تمرینات دشوار کاراته، به تغییری بنیادی و پایدار در ما خواهد انجامید.
نخستین ثمرهی کاراته: احترام به خود و اعتماد به نفس بیشتر است. در این صورت دیگر خود را قربانی اوضاع و شرایط روزگار نمیپنداریم و تلاش میکنیم بر رویدادهای پیرامون مسلط شویم. دومین ثمرهی کاراته: افزودن کیفیت روابط با دیگران است. زیرا هرچه میزان احترام به خود و اعتماد به نفس ما قویتر باشد، به همان میزان برای دیگران، احترام بیشتری قایل خواهیم بود. سومین ثمرهی کاراته: ایجاد انگیزه و روحیه دادن به دیگران است. چهارمین ثمرهی کاراته: ایجاد خلاقیت، شادی و اشتیاق برای آموختن و یادگیری و پیدا نمودن نگرشهای جدید میباشد.
در این دنیای پرهیاهو، برای رسیدن به آرامش، باید بتوانیم به ندای درونی خود توجه کنیم. در وجود همهی ما، تمنایی عمیق و ابراز نشدنی هست که اگر آن را تشخیص دهیم به عظمت خود، پی خواهیم برد. وقتی صدای خود را یافتیم و متوجه شدیم که حق انتخاب داریم و میتوانیم مطابق ندای درون خود، رفتار کنیم، احساسی از رضایت و خرسندی در ما به وجود میآید و تمام توانمان را صرف انجام هرچه بهتر آن خواهیم کرد.
این قدرت کشف صدا و ندای درون، قدرتی است که روح اوس به ما میدهد، اوس به ما کمک میکند استعدادها، امتیازات و ارزش های گرانقدر خود را باز شناسیم و باز تولید کنیم. اوس، ما را به ندای درون میرساند و جوهرهی وجود را صیقل داده و جلوهی زیبای آن را آشکار میسازد.
0 دیدگاه