شوهاری کلمه ای است ژاپنی برای توضیح دادن پیشرفت و تکامل در آموزش هنرهای رزمی.
شو میتواند دو معنی حفاظت کردن و اطاعت کردن را داشته باشد (Follow). هر دو معنی به گونه ای مناسب رابطه بین هنرجو و مربی (که باید مثل رابطه والدین و فرزندانش باشد) را توضیح میدهد. هنرجو باید هرچه را مربی ارائه میدهد، فرا گیرد. باید مشتاق یادگیری باشد و موافق با تمام اصلاح ها و انتقادهای سازنده. مربی باید هنرجو را همانگونه که والدین از فرزندشان در دوران رشد مواظبت میکنند. مراقبت کند. باید مراقب علایق هنرجو باشد و برای پیشرفت هایش وی را تشویق کند.
شو در ابتدا در یک روش قاطعانه تاکید میکند تا هنرجو برای آموزش های آینده دارای پایه ای قوی گردد و تمامی هنرجویان (با توجه به تفاوت های موجود در ساختمان بدنی، سن و توانایی هایشان) به روشی یکسان تکنیکها را انجام دهند.
ها کلمه ای دیگر است به همراه دو معنی مناسب، رها کردن با خنثی کردن (Break away) بعضی وقت ها پس از رسیدن هنرجو به سطح کمربند سیاه، وی به دو راه متمایل میشود. در یکی هنرجو از اصول اساسی جدا شده (و رهاتر و بیشتر به توسط خیال) شروع به اضافه کردن اصول به دست آمده از تمرین های اولیه به صورتی جدید میکند. در روشی که تکنیک ها را اجرا میکند، تک روی وی پدیدار خواهد شد. در مرحله عمیق تر او از تعالیم سخت مربی نیز جدا شده و شروع به سوال کردن و کشف کردن بیشتر، از میان تجربیات شخصی خود میکند. این میتواند در زمانی اتفاق بیفتد که تلاش های استاد را خنثی کند.
با پیشرفت سفر اکتشافی هنرجو، وی به طرح سوالاتی بیپایان میپردازد که همگی با چرا آغاز میشوند. در این مرحله رابطه بین مربی و هنرجو مانند رابطه بین والدین و فرزند بالغ است. مربی چون یک استاد ماهر است و هنرجو ممکن است که برای دیگران، یک مربی باشد.
ری مرحله ای است هنرجو حالا دارای کمربند مشکی با درجه ای بالا است، از مربی جدا شده است و مجذوب تمام چیزهایی است که از آنها میتوانسته بیاموزد (Fluent) این بدین معنی نیست که مربی و هنرجو نمیتوانند از این رابطه داشته باشند. در حقیقت، تضاد کاملا طبیعی است، اما حالا آنها باید پیمان قویتری نسبت به گذشته داشته باشند، محکمتر از پدربزرگ با فرزندش که حالا خود بچه دارد. ازاینرو، اکنون هنرجو کاملا مستقل است، وی گنج خود را ذخیره کرده است و شکیبایی مشورت با استادش را و توانگری در رابطه شان وجود دارد که از بین تجارب مشترک شان بر میخیزد. اما هنرجو اکنون در حال آموختن و پیشرفت کردن از کشفیات خودش می باشد تا تعالیم مربی و حرکات خلاقانه اش را به نمایش میگذارد. تکنیکهای هنرجو مهر شخصیت و منش وی را دارند
ری همچنین یک معنی دوگانه دارد. معنی دوم به معنی رها کردن است. حالا هنرجو بیشتر در جستجوی استقلالش از مربی است و مربی باید وی را رها کند. شوهاری یک پیشرفت خطی نیست بلکه بیشتر شبیه دو ابری با مرکز یکسان میباشد. بنابراین شو بدون ها و هر دو بدون ری میتوانند وجود داشته باشند.
بدینسان اصول اساسی ثابت میمانند، فقط با پیشرفت او طعم تکنیک های اجرا شده را شروع به چشیدن میکند. همینطور هنرجو و مربی همیشه با هم در رابطه نزدیک، دانش، تجربیات، فرهنگ و سنت مشترکشان، شریک هستند. سرانجام شوهاری باید به برتری هنرجو نسبت به استادش (در مهارت و دانش) منجر شود و این است سرچشمه تکامل و اصلاح فنون هنرهای رزمی.
اگر هنرجو هرگز از استادش سبقت نگیرد، در بهترین حالت، پیشرفت و تکامل هنر رزمی راکد خواهد ماند. اگر هنرجو هرگز به سطح توانایی های استادش نرسد، هنرهای رزمی فاسد خواهند شد. اما اگر هنرجو بتواند تمام آنچه را که استادش ارائه میدهد، انجام دهد و حتی به مراحلی پیشرفته تر برسد، هنرهای رزمی همیشه پیشرفت کرده و رشد خواهند نمود.
0 دیدگاه