کتاب روانشناسی مدیریت ذهن
اطلاعات کتاب:
مخاطب: کسانی که میخواهند بر ذهنشان سلطه داشته باشی و پتانسیل ذهن را مدیریت کنند، همه چیز در اختیارشان خواهد بود.
نام کتاب: روانشناسی مدیریت ذهن
نویسنده: افشین طباطبایی
انتشارات: نقش نگین
نوبت چاپ: اول ۱۳۹۵
مشخصات محصول: کتاب چاپی در قطع رقعی، در ۲۰۰ صفحه، جلد سلفون براق
موضوع: روانشناختی
قیمت پشت جلد: ۱۵۰۰۰ تومان
روانشناسی مدیریت ذهن
قابلیتها و تواناییهای ذهن بهگونهای است، که اگر بتوانیم فعل و انفعالات جاری در آن را مدیریت کنیم؛ به سادگی قادر خواهیم بود از بیشتر توانمندیهای ذهن استفاده نماییم. ولی اگر عنان این قابلیتها و تواناییها خارج از دست باشد، موجبات سقوط و زوال ما را فراهم خواهند ساخت، یعنی مایهی رکود و نزول انسان شده، و زمینه ساز پدید آمدن مشکلات زیادی در زندگی میگردند.
موضوع این است؛ اگر انسان توانایی مهار اندیشههایش را پیدا کند، قطعا میتواند مشکلات زندگی خود را بهتر حل نماید.
فهرست مطالب کتاب:
فصل اول: مشکلات زندگی
فصل دوم: رهایی از زندان ذهن
فصل سوم: مزرعهی ذهن
فصل چهارم: چگونگی کارکرد ذهن
فصل پنجم: ذهن خودآگاه – ذهن ناخودآگاه
فصل ششم: خشم سد راه ذهنی سالم
فصل هفتم: آرامش ذهن
فصل هشتم: مهندسی ذهن
فصل نهم: مدیریت ذهن
فصل دهم: ایمان مذهبی و ثبات ذهنی
منابع و ماخذ
مقدمه:
یکی از ویژگیهای انسان توانایی کسب مهارتهای لازم برای مدیریت خود است. باتوجه به مشکلات مختلف؛ شغلی، خانوادگی، تحصیلی، عاطفی و شرایط استرسزایی که پیرامون همهی ما وجود دارد، و به تنگناهای ذهنی و عاطفی و فشارهای فکری میانجامد، اهمیت مدیریت ذهن بیش از پیش نمایان میشود. برای مدیریت ذهن لازم است قوانین ذهن را به درستی شناخت تا بتوان از انرژی آن حداکثر بهره را برد.
یکی از راهکارهای موثر برای دستیابی به این موضوع شناخت افکار، هیجانات و انگیزههای ذهنی خود است، به طوری که بهتر بتوانیم آنها را مدیریت و تنظیم کنیم.
باید توجه خود را از گذشته و آینده معطوف حال حاضر کنیم. زمانی که در حال حضور داشته باشیم، واقعیت را با تمام جنبههای درونی و بیرونیاش میبینیم. چنین توجهی موجب پذیرش واقعیت حال حاضر میشود؛ که وقایع زندگی فقط درلحظهی حال رخ میدهند یا گرهگشایی میگردند. اگر کاملا در حال حضور نداشته باشیم، نمیتوانیم تشخیص دهیم که دقیقا چه امکاناتی داریم؟ یا چطور میتوانیم به امکانات بیشتری دسترسی پیدا کنیم؟ یا چگونه تغییر شکل داده و رشد نماییم؟
از طرفی آگاهی عامل زیربنایی مهمی برای رسیدن به رهایی است، که خود روشی موثر برای توقف فشارهای ذهنی میباشد. در این حالت باید بدون بیزاری یا قضاوت، افکار خود را مورد بررسی قرار دهیم، و به مرور دریابیم «افکار صرفا فکر هستند» و ممکن است حقیقت نداشته باشند.
انسان همواره پیامها یا صداهایی را از طریق ذهن استدلالی خود میشنود. اما مساله این است که چگونه درگیر افکارمنفی نشده یا بتوانیم آنها را رها کنیم؟
از جهتی دیگر با دقت در واقعیات پیرامون میتوان فهمید که خوشی، کیفیتی وابسته به عناصر بیرونی و تغییرات دنیای بیرون نیست و شاید مجبور شویم وابستگی به برنامههای ذهنی از پیش تعیین شده را رها کنیم و رفتار خود برای رسیدن به موقعیتی شاد یا فرار از موقعیتی دردناک را تغییر دهیم.
یکی از اصول مهم در ذهن همین «رها کردن» است. ما به خیلی چیزها چسبیدهایم: به باورهایمان، رویدادهای خاص، زمانهای خاص، یک خاطره، یک خواسته و… زمانی که یاد بگیریم همهی اینها را رها کنیم، نسبت به آنها آگاهی و پذیرش بیشتری کسب میکنیم و آنگاه میتوانیم مشکلات و مسایل را با ذهنی شفاف و گشوده بررسی نماییم.
شاید همیشه آنچه را رخ میدهد درک نکنیم، ولی اگر یاد بگیریم به خودمان و به قوانین هستی اعتماد کنیم، این کار قدرتی به ما میدهد که امنیت، تعادل و گشایش در کارها را به همراه خواهد داشت. یک ضلع مهم از مثلث مثبتاندیشی «بودن در لحظهی حال» است که مستلزم «تمرین و تکرار» بسیار میباشد و میتواند مهمترین تحولات و پیشرفتها را در راه رسیدن به مثبت اندیشی ایجاد کند.
0 دیدگاه