ورزش ضد استرس :
انجام مرتب تمرینات ورزشی با شدت و ریتم مناسب (جلسات بی شمار و پی درپی با تنظیم مدت زمان، تعداد دفعات و…) باعث بالارفتن سطح آمادگی جسمانی، سازگاری قلب و عروق شده و نه تنها بهطور خاص استرسهای «قلبی- عروقی» را کاهش میدهد، بلکه واکنشهای هیجانی و روانی فرد نسبت به استرس، بهطور عام را نیز کم میکند. درحقیقت ورزش ضد استرس است.
با کسب توانایی فیزیکی بهوسیله تمرینات ورزشی این خودپنداری مثبت که: «من قوی هستم و در مقابل سختیها و مشکلات مقاوم شدهام»، در فرد قوت گرفته و از لحاظ روانی ورزشکار را در موقعیت خوبی برای مقابله با استرس قرار میدهد و واکنش فیزیولوژیک مثبتی نیز در پی خواهد داشت.
بهعبارتی؛ ظاهر جسمانی، که سازنده خودپنداره ورزشکار میباشد (در صورت مثبت بودن) او را در مقابل استرس و هیجانات کاذب و آسیب زا حمایت میکند (این مساله یکی از مهمترین روشهای پیشگیری از اضطراب است). به راستی چگونه با فعالیتهای ورزشی، میتوان بر فشارهای عصبی غلبه کرد؟ آیا نوع ورزش هم در آن تاثیر دارد؟ تا چه اندازه ورزش برای مدیریت و غلبه بر استرس موثر است؟
تاثیر ورزش در پیشگیری از استرس بسیار مهم و شناخته شده است. این امر ممکن است به علت تاثیر مثبت ورزش بر روی دستگاه ایمنی بدن باشد. ورزش باعث افزایش فعالیت آنتیکورها میشود (پروتئینی که دستگاه ایمنی بدن در مقابل آنتیژن و برای خنثا کردن آن ایجاد میکند) «درحقیقت مقدار لنفوسیتهای نوع T (نوعی گلبول سفید خون که در ایمنی بدن نقش دارند را افزایش میدهد که حامل آنتیکور هستند» این امر کمک میکند تا خطرات آنتیژنها (سموم) را قبل از ضرر رساندن به بدن، دفع نماید.
0 دیدگاه