چند نوع تهاجم و زورگیری
تهاجم و زورگیری، جلوه و اشكال گوناگونى دارد: يك مشاجره لفظى، يك سيلى، اذيت و آزار روانى، متلكپرانى در جمع خانوادگى يا دوستانه، توهين و تحقير، تجاوزهاى روحى و جسمى، تهديد با چاقو، اسلحه، زنجير، كتك خوردن توسط چند غريبه، يا عضوى از خانواده، يا فشارهای محيط كارى و… دهها و صدها نمونه محتمل ديگر را مىتوان از انواع تهاجم ناميد. در هر وضعيتى سريعترين و بهترين و كاملترين واكنش، متفاوت است. مىتوان تهاجم را دسته بندى كرد و به گروههاى مختلف، طبقهبندى نمود تا براى هركدام، فن و تدبير مقابله مناسبى، اتخاذ نمود. چند نمونه از انواع تهاجم را به طور اختصار عنوان مىكنم.
زورگيرى
تفاوت زورگیری با سرقت این است که سرقت در خفا صورت میگیرد ولی زورگیری در آشکار. مهاجمى كيف پول، كيف دستى، موبايل، خودرو و… شما را طلب مىكند. اغلب زورگیران برای اجرای نیت خود از: چاقو، كارد، پنجه بوكس یا اسلحه گرم استفاده میكنند. راهکار مقابله با چنین مهاجمی به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله: موقعيت، زمان، سن و سال، هيكل و جثه زورگير، وسيله احتمالى كه با آن تهديد مىكند و چیزهای ديگر. اگر معتادى بىسر و پا و ضعيف است و شما در ماشين هستيد، درها را قفل كرده، موتور را روشن كنید و بگريزيد. به سادگى نبايد گول خورده و تسليمش شويد. اگر همه موقعيتها و امكانات را سنجيديد و دیگر چارهای نداشتید و هيچ راه فرارى پیدا نکردید، آنوقت یک جوری کوتاه بیایید. ولی در هرصورت «آرتيست بازى در نياوريد».
انواع زورگیری
زورگیری انواع مختلفی دارد که عبارتست از: خفت گیری در كوچهها و خیابانها، در قالب مسافركش، با استفاده از مواد غذایی بیهوش کننده، دزدی طلای كودكان، در لباس مأمورین، به عنوان مأمور آب، برق، گاز و امثال اینها.
حلقه اجرایی زورگیری
زاغزن: وظیفه شناسایی قربانی را برعهده داشته؛ درمقابل بانكها، طلافروشیها یا كوچهها و خیابانهای خلوت افراد را شناسایی كرده، با تلفن همراه به دستیاران خود اطلاع میدهد.
خِفتگیر: معمولاً یك یا دو نفر از اعضای تیم كه به سمت طعمه میآیند و با سلاح سرد یا موارد دیگر او را تهدید میکنند.
قاپزن: کسی است كه هنگام خفتگیری خود را به صحنه رسانده و دار و ندار قربانی را غارت میكند.
دررو: موتورسواری که در صحنه حاضر شده و همكار خود را پس از زورگیری فراری میدهد.
سیاهباز: معمولاً در اینگونه جرائم دو یا سه نفر به قربانی نزدیک شده و با شلوغ بازی نقش افراد دلسوز را میگیرند ولی درحقیقت به فرار دوستان خود كمك كرده و اجازه فعالیت به قربانی نمیدهند.
حمله
حمله و زورگیری مىتواند ناگهانى يا برنامهريزى شده باشد، که در يك چيز مشتركند و آن قصد نهايى مهاجم، يعنى نفس تهاجم است (اینجا دیگر تهدید نمیکند). آگاهى و شناخت نشانههاى بالقوه و احتمالات، قربانی را از در نيفتادن به دام زورگیری و چنين وقايعى كمك مىكند. قوانين ثابت و نوشتهاى براى هيچكدام وجود ندارد، هر موقعيت و پيشآمدى، به نوع خود، منحصر به فرد خواهد بود، اگر چه شباهتهايى با موارد ديگر داشته باشد.
0 دیدگاه