موارد آزمون کمربند سیاه کیوکوشین (دان ۳ تا ۵)
مربی برای ارتقای درجه یک هنرجو باید در جلسات تمرین، او را زیر نظر بگیرد و به همه زوایای کار او توجه کند. اصلیترین و اساسی ترین موضوعی که یک کاراته کا باید به طور ناخودآگاه به آن مسلط باشد، تعادل است. هنرجوی کاراته بسته به تجربه و در گذر سالیان و بالا رفتن تجربه، چگونگی حفظ وزن و مرکز ثقل بدنش را خواهد آموخت.
در راه رفتن عادی، ما اول حرکت میکنیم بعد وزنمان را به دنبال حرکت پا، به جلو منتقل مینماییم، ولی در جابه جایی های کاراته (داچی ها) وزن بدن همزمان با جلو رفتن پا منتقل میشود. یعنی حرکت بدن و جابه جایی وزن یا گرانیگاه به طور همزمان و باهم است. در حالات عادی حرکت و جابه جایی وزن به ترتیب اول و دوماند. یعنی؛ وزن با تأخیر جابه جا میشود. موضوع چیزی نیست که بتوان در زمانی کوتاه و یا با دستورالعمل به هنرجو آموزش داد. تسلط بر حفظ مرکز ثقل بدن، نیاز به زمان و تمرین مداوم دارد. حرکت در کی هون های مختلف، تمرین مرتب و مداوم تکنیک و کاتا به مرور باعث ملکه شدن این تسلط توسط ناخودآگاه ذهن میشود.
دان سه: مواد آزمون های قبل و…
حداقل سه سال تمرین مداوم و حضور کامل در باشگاه از تاریخ ارتقاء قبلی، صلاحیت اخلاقی و اجتماعی او باید مورد تأیید مربی و نمایندگان مسئول قرار گیرد. باید به وضوح درباره کیوکوشین کاراته – فلسفه کیوکوشین- اهداف معنوی آن و… توضیح دهد. تکنیک های کیوکوشین را به تفصیل تشریح کند. باید حکم مربیگری داشته و حداقل به عنوان کمک مربی سابقه فعالیت رسمی داشته باشد. باید درک و دانش کاملی از بونکای تمام کاتاها دارا باشد.
نمایش:
۱- اجرای سه نوع ضد حمله بعد از تکنیک سوتو مواشی اوکه.
۲- اجرای سه نوع ضد حمله بعد از تایسوکو هارایاگه اوکه.
۳- اجرای سه نوع حمله بعد از تکنیک هایسوکواوکه.
سه گونه جاخالی (ساباکی) و ضد حمله به دنبال آن.
سه دفاع و ضد حمله در برابر:
۱- سوتو هی کاکه کوزوشی= حریفی که شانه و گردنتان را از جلو در بازوی خود قفل کرده.
۲- اوچی هی کاکه کوزوشی= حریفی که شانه و گردنتان را از پشت در بازوی خود قفل کرده.
۳- شوتو اوروشی کوزوشی= ضربه شوتو که به طرف سر شما پایین میآید.
۴- شوته اوروشی کوزوشی= ضربه شوته (کف دست) رو به پایین میآید.
۵- شوته سوتو کوزوشی= ضربه شوته (کف دست) به طرفین.
ایستادن: نمایش و توضیح کاملی از هر داچی و گامائه.
تشریح فیزیکی دلایل فنی مورد استفاده آن ها به صورت کتبی و یا شفاهی هنگام آزمون توسط داوطلب.
کومیته: پانزده مبارزه یک تا یک و نیم دقیقه. (هنرجو بیشتر مبارزات با درجات پایینتر را باید ببرد).
کاتا: سی ان چین- سی پای – کان کو- سوشی هو.
دان چهار: موارد آزمون های قبلی و…
حداقل چهار سال تمرین مداوم و کامل از درجه قبلی داشته باشد، به صورت مکتوب اندیشه و نظر خود درباره کاراته و آنچه در مدت چهار سال تمرین بر او گذشته را ارایه دهد. از طرف نماینده سازمان یا رییس سبک در منطقه یا در کشور معرفی شده باشد. همه تکنیک ها را در حد رضایت شورای فنی اجرا کند. تمام مراحل دان ۱ و ۲ و ۳ را بلد باشد. فنون درخواستی توسط کمیته فنی را به درستی انجام دهد. باید مربی یک باشگاه بوده، یا درحد یک مربی به پیشبرد سبک کمک و یاری کرده باشد.
استقامت: سیکن سی عدد – پنجه سی عدد – پشت دست سی عدد- پرش از روی کمربند سی عدد – شکم سی عدد – یک دقیقه بالانس – یوکوتوبی گری با پای چپ و راست.
کاتا: اجرای خوب و مورد قبول تمام کاتاها، پینان ها را به صورت «تاته» و «اورا» انجام دهد. بونکای تمام کاتاها را بداند. توضیح و تشریح علمی و فنی و
هرچه سن هنرجو بالاتر رود از تعداد کومیته های آزمون کم میشود. مثلا یک فرد ۵۰ ساله ۵ کومیته و ۶۰ ساله ۲ کومیته در حد توان باید انجام دهد.
دان پنج:
حداقل پنج سال تمرین- مشارکت مفید و فعال در سبک- مدرک داوری و مربیگی داشته باشد. حتماً مربی یک باشگاه باشد. مدرک داوری بین المللی و دیپلم سازمان جهانی را داشته باشد. شخص شناخته شده در جامعه کاراته، چه از نظر فنی، اخلاقی و سابقه فعالیت بوده و مورد تأیید نماینده سازمان و مسوول سبک باشد. دان پنج صرفاً به وسیله رییس سازمان و یا نایب رییس او و طی آزمون به افراد واجد شرایط فوق اهداء میگردد.
دراینجا باید اضافه گردد، برخی اوقات از طرف رییس سازمان به کسانی دان بدون آزمون به دلایل خاصی داده میشود. ارزش و اعتبار آن دان با دان های دیگر تفاوتی نمیکند. در زمان خود اویاما هم چنین رسمی بود، و امروزه نیز گاها به هنرجویانی شاخص دان اهدا میشود.
آزمون های دان پنج به بالا شرایط خاصی دارند که معمولا شامل هرکسی نمیشوند و فقط به افرادی برجسته و ویژه تقدیم میگردد.
[…] در سازمان. باید بالای ۵۸ سال سن داشته و نقش بارزی در پیشبرد کاراته در جهان ایفا کرده و شهرت زیادی داشته […]