موسیقی کاراته
«دو نوع توازن در جهان وجود دارد: خارجی مثل؛ موسیقی یا پرواز پرنده و…، داخلی، مثل ساختمان اتمی یک مولکول یا ضربان قلب… هر فرآیند اجتماعی نوعی توازن خارجی است: مانند امور اداری یک بانک. هنرهای رزمی به عنوان دست آوردی انسانی هم تابع این قانون بوده و دارای توازن و ریتم خارجی است. برای شناخت بهتر و کاملتر هر مجموعه و یا موضوعی، درک توازن حاکم برآن اهمیت زیادی دارد. کسانی که قدرت درک و حس قویتری داشته باشند ریتم، توازن و هارمونی را در کاراته میفهمند و به هماهنگی های موجود بیشتری دست مییابند و پیشرفت سریع و قابل ملاحظه ای خواهند داشت. در مقابل، کسانی که فاقد این حس درونی و درک باشند، توانایی رشد کمی در کاراته دارند.
بسیاری از رویدادهای موزون روزمره زندگی، نتیجه اتحاد و یکپارچگی مغز و جسم است. درک وزن و آهنگ هر رویداد و پدیده ای به رشد سریع در آن مسیر می انجامد. توازن حاکم در موسیقی و حس لطیف شناسایی و درک زیر و بم آن، ما را به شناخت توازن موجود در کاراته نزدیکتر میسازد. حرکات، فنون و تکنیک ها در کاراته، آهنگین بوده و دارای وزن میباشند. در هنر موسیقی چگونگی ترکیب سازها و ملودی را هارمونی میگویند. حرکت افقی نُتها در طول زمان، ملودی است. هنگام شنیدن یک آهنگ چیزی که در ذهن ما میماند، صدای خواننده است که همان ملودی است، هر نوع سازی را، همراهی مینامند.
با این حساب همخوانی و هماهنگی مطلوب بین اجزا را هارمونی میگویند. هر حرکتی در کاراته دارای وزنی منحصر به خود است و مانند موسیقی، هر تکنیک وزن مشخصی دارد. ترکیب صحیح این اوزان ما را به یک هارمونی و توازن دلچسب میرساند. همان نکته ای که بدون شناخت و یافتن حس درونی اش، نمیتوان فلسفه هنرهایرزمی را درک کرد و در آن پیشرفتی حاصل نمود. نزدیکی هنرهای رزمی و موسیقی در همین تجانس ها به چشم میخورد. توازن موجود بین زیروبم های یک قطعه موسیقی، هماهنگی و ظرافت آنها تعیین کننده نوع کیفیت و زیبایی و ارزش و جایگاه آن اثر موسیقی است. قدرت شناخت و درک رابطه اجزا و هارمونی حاکم بین آنان، در افراد گوناگون متفاوت و متغیر است.
همانگونه که گفته شد؛ هنرهای رزمی به ویژه کاراته، مثل موسیقی، آهنگین است. ریتم، وزن و نظم دارد. قانون و فرمولهایی معین، شرایط این ترکیبات موزون را تعیین میکنند و میزان تبحر و توانایی هنرجو در شناخت، حس و درک این هماهنگی ها و هارمونی ها مُعرف حد و مرتبه اوست.
برگرفته از کتاب این کاراته است نوشته اویاما
0 دیدگاه