* @copyright Copyright (C) 2014 wpopal.com. All Rights Reserved. * @license GNU/GPL v2 or later http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html * * @website http://www.wpopal.com * @support http://www.wpopal.com/support/forum.html */?>

تاريخچه كونگ فو

تاريخچه كونگ فو

تاریخچه کونگ فو با ورود بودیهارما و یا به گفته چینی ها تامو از هند به معبد شائولین چین آغاز می گردد .در ضمن معبد شائولین در ایالت هوتان قرار دارد و هنرهای رزمی موجود دنیا از این مکان سرچشمه گرفته است . راهب تامو که مشغول تعلیمات مذهبی به راهبان  معبد بود . با توجه به حالات جسمی و روحی آنها شروع به ابداع ۱۸ حرکت فیزیکی کرد . که بعدها همین حرکات جزئی از درس ها و تعلیمات آنها قرار گرفت و اساس هنر های رزمی کونگ فو از آنجا شروع شد

یکی از متداول ترین انواع ورزش های رزمی، که از هنرهای رزمی و جنگ های انفرادی کشور چین نشأت گرفته است. کونگ فو یک اسم عام است و اصطلاحی است که هر نوع هنر رزمی که از چین گرفته شده را شامل می شود.این ورزش رزمی، تمام حرکات آهسته و ظریف، از نحوه گام برداشتن در هر تی چی Tai Chi گرفته تا چرخش سریع و حرکات نمایشی و پرشکوه در ووشو Wu Shu و نیز حرکات سریع در فاصله نیدیک یک مبارز و جنگجوی وینگ چون Wing Chun و هر حرکت دیگر ما بین آنها را شامل می شود.ترجمه و برگردان مستقیمی در زبان انگلیسی برای این کلمه وجود ندارد.اما در ترجمه لفظ کونگ Kung به معنای دست یابی یا عمل و فو Fu نیز به معنای شخص با فرد است

چه  بسا، ضربه انگشت یک کونگ فو کار حرفه ای تأثیر و شدت ضربه مشت را داشته باشد.در کونگ فو، به علت وجود تاریخ و پیشینه گسترده و در حال توسعه آن، سلاح های بسیار پیچیده ای وجود دارد؛ از حرکات وزنی، سنگین و طاقت فرسای راهبی در حال روشن کردن چراغ گرفته تا حرکات چابک و سریع شمشیری عریض و زیبا.چه مقدار از چگونگی سلاح ها و آنچه که مربوط به طریقت کونگ فو است را فرا گرفته و اجراء می کنید.سی فو sifu نامی است که در چین به آموزگاران و مربیان این هنر رزمی گفته می شود که ترجمه تحت الفظی “معلم” است. در تعلیمات و تمرینات جسمانی کونگ فو چه مواردی باید مورد توجه قرار گیرند؟ راه ها و روش های بسیاری برای حفظ سلامت وجود دارند همچون: بازی های سنتی وو کین Wuqin، تای چی چوآن Tai Chi Chuan، شمشیر تای چی Tai Chi sword، وینگ چون Wing Chun و کونگ فو شائولین Shaolin Kung Fu و نیز در دنیای مدرن، روش هائی همچون قدم زدن، آهسته دویدن، شنا و … وجود دارد که همه اینها به حفظ و نگهداری سلامت فرد کمک می کنند.پیروی و اطاعت از اصول و قواعد باید در ذهن شخص جای گیرد، راه های رسیدن به آن اهمیت زیادی ندارند.

این معنی، دقیقاً می رساند که چرا یک هنرجوی کونگ فو، هنر رزمی خود را در واقع روشی برای زندگی می داند نه یک سری حرکات فیزیکی.چرا که کونگ فو شامل مطالب بسیار گسترده و گوناگونی از هنرهای رزمی می باشد.این کافی نیست که به سادگی بگوئیم: کونگ فو تمرین می کنم؛ معمولاً هنر جویان کونگ فو به چگونگی ایستادن و حرکات سریع که از معبد شائولین Shaolin تأثیر گرفته، استناد می کنند.غالباً حیواناتی را در حال نمایش حرکاتشان مشاهده می کنید، شما می توانید بیشترین وجه اشتراک میان حرکات حیواناتی نظیر: (ببر، اژدها، مرغ ماهیخوار، مار) و این ورزش را ببینید.در واقع یکی از اهداف این هنر، تقلید از مخلوقات طبیعت است، لذا حملات کونگ فو به همان اندازه و شاید بیشتر، مهلک و مرگبار هستند.

برای از بین بردن ضعفها قبل از هر چیز باید با آن به مبارزه و مقابله برخاست ، تا با شناخت کامل و تمرینات شخصی آنها را رفع کرده و از سوی دیگر برتری انسان را در آن به اثبات برسانیم. البته در انسان کمبود و ضعفهای بسیاری وجود دارد . یکی از اینها که درحین ورزش همراهان کونگ فو به آن برخود می کنند و در جهت نابودی این ضعف اقدام می شود ، درد گرفتن بدن در مقابل ضربه می باشد. در بدن انسان نقاطی وجود دارد که با یک ضربه عادی به آن نقطه درد شدیدی به وجود می آید. برای از بین بردن نسبی این ضعفها در بدن تمریناتی در اختیار همراهان با نام بدنسازی گذاشته می شود و حدالامکان سعی شود که بدن را در مقابل ضربه مقاوم سازد.

ابتدا تمرینان باید خیلی ساده و صحیح انجام گیرد ، یعنی نمی توان بدنی را که تمرین ندارد و از نظر بدنسازی مبتدی می باشد با ضربات محکم روبرو ساخت چون در آن صورت نتیجه عکس حاصل می شود و شاید آسیبی به شخص برسد. برای شروع ابتدا باید پوست را آماده کرد. برای آماده سازی پوست می توان از کف یا پشت دست استفاده کرد، که در اوایل کار از روی لباس ضربه باید زده شود. بدنسازی در کونگ فو مظهر مقاومت انسان در برابر ضربات بسیار سنگین و کشنده ، چه فیزیکی و چه روانی می باشد. در کونگ فو برای بدنسازی روش خاصی اتخاذ می شود ، که با سایر ورزشهای دیگر متفاوت بوده و به خاطر داشتن روش خاص ، منحصر به فرد و استثنایی توانسته است وجه خاصی در میان ورزش های رزمی کسب کند . روشهایی که همه کس را یاری انجامشان نیست.کونگ فو داشتن هیچگونه نقطه ضعفی را در بدن جایز نمی داند . برخلاف ورزشهای رزمی دیگر که از نقاط ضعف بدن خود می گریزند و آن نقاط را در ضعف خود باقی می گذارند. هیچگاه در راه حق خود از سختی ها نهراسید.

منبع :(+)

این نوشته را به اشتراک بگذارید!

درباره نویسنده: افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی (دکتری روانشناسی ورزش) مربی و مدرس کهنه‌کار کاراته (سایکو شی‌هان - رنشی)، نویسنده و پژوهشگر مسایل اجتماعی - روانشناختی - ورزشی (هنرهای رزمی) - مشاور - سخنران - مربی مهارتهای زندگی.

0 دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.